Home > Aktuell

Aktuell

donderdag 26 november 19.30 uur

vrijdag 27 november 21.00 uur

Grand Theatre

 

De Hotshop/ De Warme Winkel

The Dreaming

 

 

"Brave zielen, put troost uit ons lijden en laat deze voorstelling jouw vriend zijn, als je door de loop des levens of door eigen schuld geen andere vindt die je nader staat."

 

Zes jonge acteurs werpen zich op het meesterwerk uit de Sturm und Drang: 'Die Leiden des jungen Werthers', de debuutroman van Johann Wolfgang von Goethe (1774). Dit is het nog altijd hoogst leesbare verhaal over Werthers allesverterende liefde voor Lotte. Zij is verloofd en daarmee voor hem onbereikbaar. Werther, die enkel naar zijn gevoel kan leven, pleegt aan het slot zelfmoord. In zijn eigen tijd was 'Werther' een tophit, die zelfs leidde tot een tijdelijke stijging van het aantal zelfmoorden in Europa.

De spelers trekken het verhaal overtuigend naar het nu: afwisselend nuchter en geëxalteerd, eigentijds en levenslustig, met veel ruimte voor persoonlijke uitstapjes zoals een pleidooi voor waanzin, dronkenschap en passionele zelfmoord als tegenwicht tegen alle redelijkheid en braafheid in de wereld. 'The Dreaming' gaat over de romantische neiging om alles absoluut te maken, om te zwelgen en elkaar daarover hartstochtelijk in de rede te vallen. Met tussen de bedrijven door een fijne stoomcursus 'Romantiek voor dummies' in 15 minuten.

 

De Hotshop is een paraplu waaronder theatergroep De Warme Winkel voorstellingen van verse theatertalenten presenteert, die links- of rechtsom in samenwerking met één van haar leden (in dit geval regisseur Mara van Vlijmen) zijn ontstaan. 'The Dreaming' is de afstudeervoorstelling van de acteurs aan de Toneelacademie Maastricht 2015.

 

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.

Klik hier voor meer informatie over Die leiden des jungen Werthers van Goethe.

 

VWO-examens vanaf 1999

Klik hier.

 

 

 

 

Die Verjagten, Piskorsky

 

 

 

Das schielende Oppusum Heidi aus dem Leipziger Zoo

 

 

 

 

 

Ältere Beiträge

Lees verder